Artefactes “màgics” per solucionar conductes

“Hola Montse Lloret; El meu gos borda molt quan surt al carrer i un conegut m’ha recomanat comprar un esprai que emet un soroll. Abans de realitzar la compra, m’agradaria saber quina és la teva opinió al respecte”

Es important tenir en compte que per poder tractar qualsevol conducta s’ha de entendre la motivació que la provoca. En el cas del lladruc les causes poden ser molt diverses, com comunicació, por, ansietat o joc i que cada una d’aquestes causes s’ha de tractar d’una manera molt diferent.

Aquest producte està pensat per castigar sense pensar en la motivació de la conducta. El fet d’utilitzar certs artefactes sense saber exactament quins son els efectes cap al nostre gos pot ser perillós, ja que la inhibició de la conducta molesta pot provocar altres de pitjors, posant en risc el benestar del gos i el propietari.

La meva recomanació és que primer consulteu amb un etòleg i que realitzeu la entrevista prèvia, on li explicareu tots els problemes que té el gos i en quines situacions; aquesta és la base per saber exactament què li passa i establir les estratègies més adequades per solucionar-ho.