Genios

Genios. Los perros son más inteligentes de lo que pensamos

Brian Hare – Vanessa Woods  – Editorial: Ateles Editores

Un llibre de ciència divulgativa i cognició animal on tracta temes com l’empatia, la comunicació o perquè no té sentit parlar de races “més intel·ligents” o “mes agressives”, i com la ciència cognitiva ha arribat a entendre la genialitat dels gossos gràcies a experiments lúdics que qualsevol persona pot fer perfectament a casa seva.

Si t’agrada la psicologia, l’etologia i l’aprenentatge, si t’agraden els gossos i vols anar més enllà, aquest és el teu llibre.

“Tal i com havíem sospitat alguns científics, inclús jo mateix, la conversa entre els gossos i les persones lluny de ser unidireccional és força sofisticada. Els gossos emeten diferents vocalitzacions amb diferents significats. Els gossos i les persones són capaços de distingir els contexts en els que s’emeten algunes d’aquestes vocalitzacions. Els gossos són inclús capaços de reconèixer a altres gossos a partir dels seus lladrucs i altres sons. Les seves conductes comunicatives no són mers sorolls incontrolats que realitzen quan es senten excitats per alguna raó, sinó que modifiquen les senyal visuals i vocals en funció de la probabilitat de que la seva audiència rebi el senyal.”

Brian Hare i Vanessa Woods