Nens allergies i animals

Encara hi ha persones que asseguren que els bebès que viuen amb animals són molt més propensos a patir al·lèrgies. Certament, les infeccions respiratòries són comuns durant el primer any de vida, per l’assistència a les guarderies, per la manca d’alletament matern, etc.

Els animals, però, no només redueixen l’estrès infantil i milloren regulació emocional dels nens, sinó que,  i segons els últims avenços científics, els nens que tenen la sort de viure amb un pelut des del naixement tenen una major resistència a infeccions respiratòries i altres malalties com l’otitis durant la infància. A més, si un nen creix amb un gos o un gat, es redueixen considerablement les possibilitats de desenvolupar una al·lèrgia, asma o d’esdevenir obès en el futur.

Els alts nivells de certs microbis intestinals en els infants que viuen amb animals és un dels factors que ajuden a millorar el sistema immune d’aquests nens.

De fet, el nen es comença a beneficiar de la convivència amb el gos o el gat abans del naixement, ja que les dones embarassades que conviuen amb animals tenen menys possibilitats de tenir estreptococs que poden ser causa d’infeccions en el nou nat.

Són moltes les dites populars que ens poden fer plantejar que el nostre amic pelut marxi de casa quan esperem un fill. Cap d’aquestes dites tenen fonaments científics, i, de fet, la ciència a demostrat tot el contrari, que el nostre gos i el nostre gat no només ajuden als nostres fills a tenir un millor desenvolupament emocional i cognitiu, sinó que els fan més saludables.

Altres lectures que et poden interessar: