¿Por qué las cebras no tienen úlcera?

¿Por qué las cebras no tienen úlcera?

Robert M. Sapolsky – Alianza Editorial

Parlar del Robert Sapolsky és parlar en majúscules. Professor de biologia i neurologia a la Universitat de Standford i investigador en el Institute of Primate Research en el Museu Natural de Kenia i guanyador de la beca MacArthur, ha dedicat la seva vida a l’estudi de l’estrès tant en humans com animals.

Tot i que no es un llibre que parli de gats o gossos específicament, es molt recomanable per entendre què es l’estrès, com afecta a les nostres vides o a les dels animals amb els que convivim i com podem combatre’l. Està escrit de manera amena i lleugera i es una molt bona opció per poder entendre l’estrès amb una bona base científica.

Una de las características fundamentales de la respuesta al estrés es que moviliza rápidamente la energía desde los sitios en que se halla almacenada y evita que se siga almacenando. La glucosa y las formas más simples de proteínas y grasas salen a raudales de las células, el hígado o los músculos para concentrarse en los músculos que luchan para salvarnos el pellejo.” Robert M. Sapolsky