¿Qué es un perro?

¿Qué es un perro?

Raymond y Lorna Coppinger – Editorial: Kns Ediciones

Els biòlegs Raymond i Lorna Coppinger porten més de 40 anys estudiant als gossos. Han desenvolupat projectes de gossos guardians de ramats a Estats Units amb gossos portats d’Europa i altres relacionats amb el benestar dels gossos a les gosseres.

Els llibres escrits pels Coppinger i col·laboradors son del tot molt interessants i dona una perspectiva científica molt clara sobre el gos des de la biologia: el seu origen, la seva evolució, les conductes, etc. Tanmateix, el llibre que en aquest cas es proposa, els Coppinger parlen del gos des d’un punt de vista social humà, és a dir, intenten respondre a la pregunta “què representa el gos per la societat humana actual?”, i d’aquesta manera parlen sobre com el gos s’ha hagut d’adaptar a la societat humana i com ha afectat això a la seva evolució, i la seva relació amb l’humà actual.

“La especial relación simbiótica entre perros y humanos conlleva unos cambios de diseño muy evidentes en los perros, pero ninguno en los humanos. Esta es una buena indicación de que fue el perro el que evolucionó en esa relación comensalista obligatoria, y no las persones. Los cambios de diseño no fueron físicos sino también comportamentales”  Raymond & Lorna Coppinger.