Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Barry Eaton – Editorial: Dogalia

La sordesa en gossos no és un fet tan excepcional, cada any neixen molts gossos sords que viuen amb famílies. Per aquestes famílies, la sordesa del seu gos representa un important repte per poder-se comunicar correctament.

El primer que hem de tenir en compte és que un gos sord continua sent un gos. Un gos amb les mateixes necessitats de socialització, d’exploració, d’interacció que un altre, únicament necessita que li expliquem algunes coses d’una manera diferent, ja que no ens pot sentir. El Barry Eaton ens dona les claus per poder superar aquesta barrera.

Si no teniu un gos sord també és recomanable, ja que aquest llibre parla sobre la importància de les senyals visuals i de la nostra comunicació corporal amb el gos, uns aspectes importantíssims per millorar la comunicació tant si el gos es sord o no.

“El lenguaje corporal también juega un papel importante en la comunicación con tu perro. Ponerse en cuclillas abriendo los brazos es una señal de bienvenida para el cachorro. En cambio, proyectar el propio cuerpo por encima del cachorro constituye una amenaza. De modo que cuida la correspondencia entre la postura corporal y la expresión facial. Por ejemplo, si proyectas tu cuerpo por encima del suyo y al mismo tiempo sonríes puedes darle señales de conflicto entre sí.”

Barry Eaton