Vacances amb gos

Les vacances d’estiu ja estan aquí i molts de nosaltres tindrem alguns dies de festa per gaudir amb la nostra família. De vegades, però, tot i que sortir amb el nostre gos representa una gran oportunitat per proveir-li un bon enriquiment ambiental i exposar-lo a nous reptes i aventures, també pot ser un mal de cap si no sabem si on anem accepten gos o no.

Des d’un temps ençà viatjar amb gos va sent més fàcil i còmode, només cal buscar amb una mica d’antelació on podem anar. Podem trobar allotjaments que accepten gos, podem dinar i sopar en un restaurant sense haver d’anar sempre a la terrassa, podem fer rutes fantàstiques amb el nostre gos… de fet, ho podem fer tot si sabem on mirar.

L’univers dog-friendly va sent més gran, cada cop hi ha més empreses dedicades al turisme que s’hi apunten a la nova moda, sempre i quan, però, el gos sigui educat (i els propietaris, també). Cases rurals, hotels i hostals que accepten gos no és res nou, ja fa temps que accepten; ara, restaurants que accepten gos, sí que és una sorpresa més que benvinguda, fins ara ens havíem de conformar amb les terrasses, encara que fes fred. Una bona web per poder saber on podem gaudir de les nostres sortides amb el nostre gos es Dog Vivant.

Què hem de tenir en compte per viatjar amb el nostre gos? Si decidim fer un viatge amb tren hem de saber que els gossos, tots els gossos (no només els GPP), estan obligats a portar morrió, així que és aconsellable que, si el gos no està habituat a portar-lo, el treballeu amb antelació. Si, en canvi, viatgem en cotxe, hem de poder lligar-lo correctament al cinturó de seguretat del seient del darrera o utilitzar un transportí, el cas és que el gos no pugui molestar de cap manera al conductor.

També hem de tenir la precaució de buscar, amb anticipació, una clínica veterinària propera al lloc de destí i que estiguin oberta mentre nosaltres estiguem a la zona, amb servei d’urgències o 24h. A més és molt útil també saber quines farmàcies properes poden estar obertes o de guàrdia. Més val anar preparats per si passa res! Una farmaciola bàsica també ens pot treure d’algun ensurt.

Sobretot heu de portar aigua suficient per poder hidratar bé al vostre gos, evitar cops de calor i proporcionar-li el descans necessari. Recordeu també, si sou de fer exercici, adaptar l’exercici a les condicions del vostre gos,  teniu seny amb tots els gossos però especialment amb els cadells, sèniors, certes races com pugs, buldogs anglesos o buldogs francesos, i gossos malalts.

No queda més a dir que, ara, amb tota la informació que tenim, podeu preparar les vostres sortides i gaudir al màxim.

Altres lectures que et poden interessar: