Antrozoologia y la relación humano-perro

Antrozoologia y la relación humano-perro

Marcos Díaz Videla – Irojo

L’antrozoologia es, actualment, un camp emergent d’estudi. Cada cop estem sentint més a parlar d’aquest concepte, de l’estudi de les interaccions dels gossos amb els humans. Tot i que la literatura anglosaxona té uns quants erudits reconeguts arreu del món, com Alan Beck, John Bradshaw o James Serpell, no hi han gaires exemples en la literatura castellana.

En aquest llibre, el psicòleg i antrozooleg Marcos Díaz Videla, ens acosta tot allò demostrat científicament sobre el vincle humà-animal, el sistema familiar humà-animal o els dilemes i la moral en la relació humà-gos. Amb un llenguatge apte per a tots els públics, podem arribar a entendre com encaixa el nostre gos dins de la nostra estructura familiar.

“La naturaleza de la relación entre dueños y mascotas tiene un impacto significativo en la vida de ambos. Sin embargo, todavía no hay consenso respecto a qué factores predicen cuáles relaciones prosperarán, potencialmente proveyendo un amplio rango de beneficios para ambos, y cuáles no.” Marcos Díaz Videla