Un león en el sofá

Un león en el sofá

Abigail Tucker – Editorial: La esfera de los libros

La corresponsal de la revista Smithsonian, Abigail Tucker, ens parla sobre un felí que, no fa pas gaire, vam deixar entrar a casa nostra, no pas per la feina que feia, sinó perquè ens va conquerir. Certament, la domesticació del gos no té res a veure amb la del gat, i les diferències d’espècie fa que no puguem entendre que molts cops als gats se’ls tracti com a gossos.

L’Abigail Tucker tracta un munt de temes molt interessants, com les necessitats alimentaries del gat, la toxoplasmosi, l’agressivitat redirigida o la cistitis idiopàtica felina. Definitivament molt recomanable per tots aquells que voleu saber més del “lleó que teniu en el sofà”.

“Pero la historia del gato doméstico también habla de la maravilla de la vida, y de la constante capacidad de la naturaleza para sorprendernos. Nos ofrece la oportunidad de dejar de lado nuestro egoísmo y echar un vistazo más claro a una criatura que tendemos a mimar y a tratar con condescendencia, pero cuyos horizontes se extienden mucho más allá de nuestros salones y cajones de arena. Un gato doméstico no es en realidad un bebé peludo, sino algo mucho más extraordinario: un diminuto conquistador con todo el planeta a sus pies”. Abigail Tucker.

Aliments saludables: Plàtan

El plàtan: és una gran llaminadura, ja que, en general, agrada molt als gossos, i és molt beneficiós per la seva salut. Conté potassi, que evita que els ossos es debilitin assegurant la quantitat necessària de calci; a més, els fructooligosacàrits del plàtan serveixen com a prebiòtics naturals prevenint les infeccions intestinals i permetent la correcta absorció de nutrients. Una altra propietat és que és alt en vitamina B6, que funciona com antiinflamatori i ajuda a prevenir malalties cardiovasculars; en vitamina C, que ajuda a reforçar el sistema immunològic, i en magnesi, que ajuda a regular la pressió.

 

Qualsevol canvi en la dieta del teu gos hauria de ser supervisat pel vostre veterinari de confiança.

The Artist

Hollywood, 1927. George Valentin és una gran estrella del cinema mut al que la vida el somriu. Però amb l’arribada del cinema sonor, la seva carrera corre perill de quedar sepultada en l’oblit. Per la seva part, la jove actriu Peppy Miller, que va començar la seva carrera com a extra al costat del Valentin, es converteix en una estrella del cinema sonor.

Tot i que “The Artist” va ser una pel·lícula altament guardonada en el 2011, una gran quantitat de premis van ser pel Jack, un gran gos actor secundari que pren protagonisme gracies a les seves habilitats. Uggie, el veritable nom del Jack Rusell, després de ser abandonat nombroses vegades va ser adoptat per l’ensinistrador Omar Von Muller, que va veure grans aptituds en ell i el convertí en un veritable artista.

Títol original: The Artist

Any: 2011

Durada: 100 min.

País: França

Com habituar a un gos a l’arribada d’un bebè (abans del naixement)

El naixement d’un fill és un dels esdeveniments més meravellosos de la vida, és l’arribada d’un nou membre i molt vulnerable al que estimes i protegeixes abans de coneixe’l. Conviure amb animals, però, pot representar una preocupació lògica per part dels pares ja que tots sentim noticies i rumors sobre un gos que va atacar al bebè de la casa o un altre que el va desfigurar. I doncs, què podem fer per poder minimitzar els riscos i procurar una convivència pacífica?

Continua llegint «Com habituar a un gos a l’arribada d’un bebè (abans del naixement)»

Genios

Genios. Los perros son más inteligentes de lo que pensamos

Brian Hare – Vanessa Woods  – Editorial: Ateles Editores

Un llibre de ciència divulgativa i cognició animal on tracta temes com l’empatia, la comunicació o perquè no té sentit parlar de races “més intel·ligents” o “mes agressives”, i com la ciència cognitiva ha arribat a entendre la genialitat dels gossos gràcies a experiments lúdics que qualsevol persona pot fer perfectament a casa seva.

Si t’agrada la psicologia, l’etologia i l’aprenentatge, si t’agraden els gossos i vols anar més enllà, aquest és el teu llibre.

“Tal i com havíem sospitat alguns científics, inclús jo mateix, la conversa entre els gossos i les persones lluny de ser unidireccional és força sofisticada. Els gossos emeten diferents vocalitzacions amb diferents significats. Els gossos i les persones són capaços de distingir els contexts en els que s’emeten algunes d’aquestes vocalitzacions. Els gossos són inclús capaços de reconèixer a altres gossos a partir dels seus lladrucs i altres sons. Les seves conductes comunicatives no són mers sorolls incontrolats que realitzen quan es senten excitats per alguna raó, sinó que modifiquen les senyal visuals i vocals en funció de la probabilitat de que la seva audiència rebi el senyal.” Brian Hare i Vanessa Woods