¿Qué le pasa a mi gato? Dos veterinarios te dan la respuesta

¿Qué le pasa a mi gato? Dos veterinarios te dan la respuesta

Santiago G. Caraballo & Carlos Rodríguez – Editorial: Ateles

A través de les converses entre la Noelia, una dona de 40 anys, y els veterinaris, el Santiago y el Carlos, donen resposta a tantes i tantes preguntes molt freqüents per a qualsevol persona que visqui amb un gat. Des dels seus inicis, durant el moment d’escollir al millor individu per compartir una vida junts, passant pel moment en que el gat et porta algun animalet mort, o quan mostren conductes que ens poden resultar estranyes, tant el Santiago com el Carlos donen explicacions senzilles i clares.

El Santiago G. Caraballo i el Carlos Rodríguez són dos veterinaris amb una amplíssima experiència amb gats i grans comunicadors. Aquest és un llibre que, no només us aclarirà molts dubtes, sinó que us farà passar una bona estona.

“Cuando los estrógenos desaparecen (por la esterilización, como en el caso de Cleo), aumenta el apetito y se reduce el ejercicio, dos factores de riesgo de cara a la obesidad. Pero además el “efecto tapón” se elimina y las grasas entran en tropel a los adipocitos y es una obesidad ya casi imposible de erradicar, la que se conoce como “obesidad estática”.” Santiago G. Caraballo & Carlos Rodríguez

Sabies què…

Sabies què els gats poden saludar-se tocant-se els musells?  Saludar-se d’aquesta manera és inusual perquè els posa en una posició molt vulnerable, per això és més freqüent veure-ho entre gats que es coneixen i tenen bona relació. Els ajuda a obtenir més informació sobre cóm està l’altre gat.

Estrés, Ansiedad y Agresividad en Perros

Estrés, Ansiedad y Agresividad en Perros

Anders Hallgren – Editorial: Edogtorial

Un llibre molt recomanable per poder entendre com es desencadena l’estrès a nivell fisiològic, quins efectes té sobre la salut, cóm poder reconèixer les senyals que ens adverteixen sobre l’estrès i què podem fer per ajudar al nostre gos en aquestes situacions. També ens ajuda a entendre la importància i la participació de l’estrès en els diversos problemes de conducta del nostre gos, cóm l’estrès els fa més impacients, amb menys capacitat de concentració i amb més tendència a l’angoixa i l’agressivitat.

“Un perro no puede concentrarse en resolver una tarea o aprender algo si se siente mal por cualquier razón, aunque solo sea por un perro desconocido que se acerca demasiado.” Anders Hallgren

Herba mora (Solanum nigrum)

Herba mora (Solanum nigrum)

La atropina i la solanina presents en la fruita i les fulles afecten al sistema nerviós produint vòmits, diarrea, dilatació pupil·lar, atàxia, debilitat i somnolència.

Sabies què…

Sabies què els gossos tenen sentit del temps? Coneixen la diferència entre una hora i cinc hores, i també poden predir esdeveniments futurs, com ara els horaris habituals de passeig. Per això una bona rutina disminueix el nivell d’estrès. 

Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Barry Eaton – Editorial: Dogalia

La sordesa en gossos no és un fet tan excepcional, cada any neixen molts gossos sords que viuen amb famílies. Per aquestes famílies, la sordesa del seu gos representa un important repte per poder-se comunicar correctament.

El primer que hem de tenir en compte és que un gos sord continua sent un gos. Un gos amb les mateixes necessitats de socialització, d’exploració, d’interacció que un altre, únicament necessita que li expliquem algunes coses d’una manera diferent, ja que no ens pot sentir. El Barry Eaton ens dona les claus per poder superar aquesta barrera.

Si no teniu un gos sord també és recomanable, ja que aquest llibre parla sobre la importància de les senyals visuals i de la nostra comunicació corporal amb el gos, uns aspectes importantíssims per millorar la comunicació tant si el gos es sord o no.

“El lenguaje corporal también juega un papel importante en la comunicación con tu perro. Ponerse en cuclillas abriendo los brazos es una señal de bienvenida para el cachorro. En cambio, proyectar el propio cuerpo por encima del cachorro constituye una amenaza. De modo que cuida la correspondencia entre la postura corporal y la expresión facial. Por ejemplo, si proyectas tu cuerpo por encima del suyo y al mismo tiempo sonríes puedes darle señales de conflicto entre sí.”

Barry Eaton

Heura (Hedera helix)

Heura (Hedera helix)

La saponina present en les fulles i els fruits és tòxica i produeix vòmits i diarrees greus, i en alguns casos espasmes musculars i fins i tot paràlisi.

Sabies què…

Sabies què els gats poden saludar amb un pestanyeig? Pestanyejar lentament indica que és conscient de la teva presencia, no necessita que l’abracis ni que el facis el petó, amb el pestanyeig ja és suficient.