Notícies varies d’Internet

 

20 MINUTOS:

Necesitamos más buenos etólogos para tratar los problemas de conducta en perros y gatos

https://blogs.20minutos.es/animalesenadopcion/2017/12/19/necesitamos-mas-buenos-etologos-tratar-los-problemas-conducta-perros-gatos/

EL PERIODICO:

Tres de cada 10 perros abandonados poco atractivos mueren en los refugios de acogida

http://www.elperiodico.com/es/sociedad/20171218/tres-de-cada-10-de-los-perros-abandonados-poco-atractivos-mueren-en-los-refugios-de-acogida-6502877

LA VANGUARDIA:

Aumentan las intoxicaciones de perros por la ingesta de chocolate en Navidad

http://www.lavanguardia.com/natural/20171221/433778400951/aumentan-intoxicaciones-perros-ingesta-chocolate-navidad.html

Se triplica la demanda de terapias psicológicas para perros y gatos, según Aspad

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20171218/433739781249/se-triplica-la-demanda-de-terapias-psicologicas-para-perros-y-gatos-segun-aspad.html

Los diez gestos con los que tu gato te dice te quiero

http://www.lavanguardia.com/vivo/mascotas/20180110/434175448204/diez-gestos-gato-dice-te-quiero.html

EL PAIS:

Una vetlla per als animals estimats

https://cat.elpais.com/cat/2018/01/11/catalunya/1515678942_434188.html

Bon Nadal i Feliç Any Nou

Ilu, Trufa, Congo, Kito, Chloé, Dacs, … la llista és llarguíssima, aquest 2017 heu compartit els vostres secrets amb mi i junts hem aconseguit ser més grans, realment ha estat un any ple de reptes i alegries.

És a vosaltres als qui vull donar les gràcies, per confiar, per treballar, per saber que era possible, tots vosaltres m’heu fet sentir part de la família, i des de la família hem pogut perfeccionar la convivència.

A tots vosaltres i a tots els que vindreu us desitjo un Bon Nadal i un Feliç Any Nou.

Els gossos són mes intel·ligents que els gats, o no?

Quan parlem d’intel·ligència ens referim a la capacitat d’aprendre, entendre, prendre decisions i formar-se una idea determinada de la realitat.

En aquest sentit tots els que hem conviscut amb gossos i gats sabem que aprenen, entenen i prenen decisions, tot i que no podem estar gaire segurs de quina idea es formen sobre una realitat concreta ja que no estem dins dels seus cervells ni tampoc ens ho poden comunicar del mode en que nosaltres ho puguem entendre. Tots sabem que són intel·ligents, però podem assegurar que els gossos són més intel·ligents que els gats o a la inversa? Cóm ho podem mesurar?

Continua llegint «Els gossos són mes intel·ligents que els gats, o no?»

Sabies què…

La quantitat correcta de safates de sorra en una casa amb més d’un gat és igual al nombre de gats que conviuen més un? D’aquest mode podem prevenir molts problemes de conducta entre els mateixos gats.

He adoptat una altra gata

“Hola Montse Lloret; Tenim 2 gates a casa, una té 3 anys i mig i l’altra, 3 mesos, la hem adoptat fa aproximadament un mes. El cas és que a la gran li està costant molt l’adaptació i s’aïlla bastant, passant-se el dia damunt el seu racó i baixant només per fer pipis. Hem posat el Feliway friends i sembla que es mou una mica més.

La petita li salta damunt en forma de joc, en cap moment s’eriça ni sembla que ho faci en mode d’atac. La gran respon “roncant”, no es bufa ja (als primers dies sí que ho feia) sinó que posa el seu cos cap a terra i ronca. Si la petita està molt a prop, tira les orelles enrere. Tot plegat sembla que millora, però molt poc a poc. No sé si et sembla una situació normal o creus que necessitaríem algun tipus d’intervenció. Ens agradaria saber la teva opinió.”

Continua llegint «He adoptat una altra gata»

A Dog Year

En John Katz, un escriptor que passa per una crisi vital decideix adoptar a en Devon, un Border Collie maltractat. La voluntat i la responsabilitat d’en John en ajudar al Devon farà capgirar tota la seva vida.

Aquest film és un clar exemple de l’esforç de moltes persones que decideixen adoptar un gos amb una història turmentosa, i dels beneficis de no llençar la tovallola en cap moment.

Títol original: A Dog Year

Any: 2009

Durada: 80 min.

País: Estats Units

Director: George LaVoo

Guió: George LaVoo (Llibre: Jon Katz)

Fotografia: Frederick Elmes

Repartiment: Jeff Bridges, Lauren Ambrose, Lois Smith, Domhnall Gleeson, Welker White

Productora: HBO Films

 

Houdini, el gos escapista.

“Hola Montse Lloret; El nostre gos és un mestre escapista. Tot va començar quan em vaig discutir amb la meva parella perquè cada cop que arribava a casa em trobava la persiana i la finestra obertes i el gos al carrer, com que tots dos asseguràvem haver deixat la finestra i la persiana tancades vam decidir gravar-lo. La gravació la desvelar un secret molt ben guardat, i és que es veu clarament com el meu gos obre la maneta de la finestra, obre els fulls, aixeca la persiana estirant la Corretja i surt tranquil·lament.

El cas és que no sabem què fer, nosaltres no li hem ensenyat i és un problema deixar-lo a casa perquè està clar que pot sortir. Ens pots ajudar?” Continua llegint «Houdini, el gos escapista.»