El meu gat vol que li obri l’aixeta per beure

“Hola Montse Lloret. Fa tres anys que vam recollir al Cendre, voltava pel carrer i era molt manyac, tot d’una ja formava part de la família sense haver-nos donat compte. El cas és que el Cendre, que té el seu abeurador i la seva menjadora, no vol beure la seva aigua. Sempre s’espera a que ens apropem a l’aigüera per demanar-nos que li obrim l’aixeta per beure l’aigua corrent. No sabem si és un problema o si és normal. Què podem fer?”

Continua llegint «El meu gat vol que li obri l’aixeta per beure»

Notícies varies d’Internet

EL PERIODICO:

Isabella Rossellini estrenará su nuevo monólogo en el Akadèmia

http://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20170904/teatre-akademia-temporada-2017-isabella-rossellini-6263981

LA VANGUARDIA:

Un hospital de Madrid abre la puerta a los perros de sus pacientes pediátricos

http://www.lavanguardia.com/vida/20170913/431258297720/perros-hospital-mostoles-madrid.html

EL PAIS:

Los perros salvajes que votan en asamblea

https://elpais.com/elpais/2017/09/08/ciencia/1504865987_165969.html

LA SEXTA:

Un estudio revela que dormir con mascotas ayuda a los dueños a descansar mejor

http://www.lasexta.com/noticias/ciencia-tecnologia/estudio-revela-que-dormir-mascotas-ayuda-duenos-descansar-mejor_2017091159b635870cf2d6e127f98904.html

EL PERIODICO:

Els gossos també distingeixen si ets bona o mala persona

http://www.elperiodico.cat/ca/extra/20170910/gossos-distingeixen-males-persones-6204168

Com afecta l’alimentació a la conducta del nostre gos?

Per a moltes persones que tenen la sort de conviure amb un gos, el que més els preocupa sobre l’alimentació del seu pelut és les conseqüències fisiològiques, la probabilitat de patir alguna malaltia o la qualitat del seu pèl. Alguns altres només segueixen les instruccions del venedor de la botiga, d’un amic; en molts altres casos, afortunadament, segueixen les indicacions del veterinari. Molt pocs, però, són conscients de que l’aliment del seu pelut afecta directament a la seva conducta, a que estigui més calmat o nerviós, a que aprengui millor o no.

Continua llegint «Com afecta l’alimentació a la conducta del nostre gos?»

Alma de Gato

Alma de Gato: 78 historias de amor e inspiración entre humanos y felinos.

Ruth Berger – Editorial: Urano

Una lectura tendre, divertida i lleugera amb diverses històries entre un humà i un gat. Personatges com Lord Byron, John Lennon, Edgar Allan Poe o el dibuixant d’en Garfield, Jim Davis, mostren la convivència amb els felins plena d’emocions discretament intenses que ens ensenyen a veure la vida des d’un altre punt de vista.

“La lliçó de Boastwain: El fet de ser fort, bell o poderós es reconeix en que no necessita exhibir les seves virtuts. En canvi, és propi de dèbils comparar-se malaltissament amb els altres, fer ostentació i cercar reconeixement extern. La veritable força ha de ser invisible als ulls aliens” Ruth Berger

Productes de neteja i els pipis

Tot i que l’educació del cadell en quant a la conducta d’eliminació es basa en una rutina que aprofita els moments amb més probabilitat d’orinar per tal que ho faci en la zona desitjada, passant a ser la zona de preferència del gos, també es recomanen una sèrie de pautes de neteja amb l’objectiu d’ajudar al cadell a diferenciar la zona de preferència (p.ex. el pipican) de les altres (p.ex. l’interior de casa nostra). Malauradament ens trobem molt poca informació científica fiable al respecte i molts articles i consells sense cap base científica que poden portar a error i confusió.

Continua llegint «Productes de neteja i els pipis»

Sabies què…

Tenen una elevada tendència a desenvolupar neofòbia alimentària? Això és especialment important si el teu gat ha de canviar la seva dieta per prescripció veterinària

Per què el meu gos fa destrosses?

La conducta destructiva d’un gos forma part de les queixes més habituals per part dels propietaris, tant cap a veterinaris com cap a etòlegs i educadors. És un problema que crea frustració, no et pots deixar res pel mig i qualsevol distracció és castigada. Sabates, roba interior, telèfons, la nostra estimada agenda, les escombraries, els mobles… tot, absolutament tot és vulnerable de ser destruït. En efecte, el malestar que provoca la conducta destructiva del gos pot portar fàcilment a l’aïllament o abandonament de l’animal. Continua llegint «Per què el meu gos fa destrosses?»

La vida secreta de los gatos

Aquest documental ens ofereix esbrinar una imatge íntima del nostres gats, ens els mostra com mai els havíem vist. Gràcies al recorregut per la vida d’un gat des del seu naixement fins que és adult, observem el desenvolupament del seu cos i dels seus sentits, així com altres aspectes de la seva vida. Un documental amè en que descobrir científicament al nostre misteriós gat és un plaer. Continua llegint «La vida secreta de los gatos»