Com hidratar al nostre gos

Durant aquests dies de calor és important saber com prevenir la deshidratació en els nostres gossos. La hidratació no consisteix, com molts pensen, en llençar una galleda d’aigua a sobre del gos a ple sol, de fet si fem això incrementem la sensació de calor per la ràpida evaporació de l’aigua i l’efecte “sauna”.

Continua llegint «Com hidratar al nostre gos»

Perills de rapar al gos

Ahir vaig veure un Border Collie rapat, i no és el primer que veig… no només Collies, sinó també Golden Retrievers o Huskies; el cas és que, un cop vaig superar la cara de pena que feia el gos, vaig preguntar al propietari per què ho havia fet, la seva resposta va ser una de les més habituals: “amb la calor que fa, millor que vagi ben fresquet”, l’altra resposta més habitual és que el gos muda molt, i rapar-lo disminueix la quantitat de pèl que muda. Òbviament, totes dues respostes estan errades. Continua llegint «Perills de rapar al gos»

Problemas de espalda en los perros.

Problemas de espalda en los perros.

Anders Hallgren – Editorial: Kns

Un llibre de molt fàcil lectura on l’Anders Hallgren ens obre els ulls sobre les conseqüències conductuals del dolor, concretament el mal d’esquena. Freqüentment trobem gossos amb problemes d’agressivitat on l’origen és l’ús d’un collar i les conseqüents estrebades, malauradament, però, el gos no pot expressar amb paraules el mal que pateix.  Continua llegint «Problemas de espalda en los perros.»

Cop de calor

No fa gaire que hem inaugurat l’estiu i ja he vist una noticia sobre un gos mort dins del cotxe a ple Sol, i és que, tot i la conscienciació que es fa cada anys per mirar d’alleugerir el problema, el cop de calor continua sent el principal motiu de mort i urgència veterinària durant aquesta època. Continua llegint «Cop de calor»

La comunicación silenciosa de los perros

La comunicación silenciosa de los perros

Rosie Lowry – Editorial: Kns

Observant als gossos, com es mouen i perquè ho fan, com respiren i com miren, aprenem a entendre’ls. Aquest llibre representa una guia per poder comprendre al nostre millor amic, amb respecte i empatia, sense que les paraules siguin necessàries per comunicar-se.

Aquells que ja heu llegit “El lenguaje de los perros. Señales de calma” de la Turid Rugaas, i us heu quedat amb ganes de més, aquest llibre és una molt bona opció per continuar aprenent sobre un tema tan apassionant.

“Escribí este libro para animar a los dueños y a las personas que trabajan con perros a pensar en lo que están haciendo y por qué lo están haciendo.

Lo hice pensando en el bienestar de los perros, pero también para ofrecer ayuda al propietario que está preocupado por el comportamiento y por la salud de su perro. A menudo aceptamos consejos sobre nuestros perros que vienen de demasiadas fuentes y actuamos sin tener otros factores en cuenta. Yo también solía hacer esto hasta que me percaté de que les estaba creando más problemas a mis perros que aportando soluciones”.  Rosie Lowry.