Temple Grandin

La historia de superació d’una de les dones més admirables, la Temple Grandin. Nascuda autista, actualment és una de les professionals més respectades en el camp de l’etologia animal i autora de diversos llibres com “El lenguaje de los animales” o “Interpretar a los animales”.

Continua llegint «Temple Grandin»

Notícies varies d’Internet

LA VANGUARDIA

Kenia y Checa, dos perros policía con gran talento como terapeutas de personas autistas

http://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20180520/443642114749/kenia-checa-perros-policia-terapia-autistas.html

EL PAIS

La policía holandesa entrena a perros para dar con violadores

https://elpais.com/elpais/2018/05/18/mundo_animal/1526653529_539717.html

EL PAIS

Un perro logra sacar a otro de una piscina

https://elpais.com/elpais/2018/05/16/mundo_animal/1526468797_393607.html

EL PERIODICO

Un perro salva a una niña de tres años perdida en un bosque en Australia

https://www.elperiodico.com/es/internacional/20180423/perro-ayuda-salvar-nina-tres-anos-perdida-bosque-australia-6777220

LA VANGUARDIA

Cómo afrontar el duelo tras la pérdida de tu mascota

http://www.lavanguardia.com/vivo/20180509/443214192803/afrontar-duelo-perdida-mascota.html

OK DIARIO

Beneficios para los niños de tener una mascota en casa

https://okdiario.com/salud/2018/05/08/mascotas-ninos-beneficios-salud-2242866

 

L’afecte cap als nostres peluts

Molt poques vegades he vist que quan entra un gos o gat nou a casa, els propietaris es plantegin treballar per assolir una relació futura ideal. En la majoria dels casos la primera prioritat és “ensinistrar” al gos, inclús abans que cobrir les necessitats veterinàries o alimentaries. No podem oblidar, però, que el tipus d’afecte que treballem amb el nostre gos o gat marcarà la relació que tinguem amb ell per la resta de la vida i, molt probablement, serà la base dels problemes de conducta que pugui tenir. Continua llegint «L’afecte cap als nostres peluts»

Els gossos es poden enamorar?

Fins fa relativament poc teníem la convicció de que els animals no tenien sentiments; sí, d’això fa molt poc, tan poc que encara trobo persones que asseguren que els animals funcionen a base d’instints; tots els que convivim amb animals, però, i tots els que treballem amb ells hem pogut comprovar que, efectivament, tenen sentiments igual que nosaltres. Continua llegint «Els gossos es poden enamorar?»

Un león en el sofá

Un león en el sofá

Abigail Tucker – Editorial: La esfera de los libros

La corresponsal de la revista Smithsonian, Abigail Tucker, ens parla sobre un felí que, no fa pas gaire, vam deixar entrar a casa nostra, no pas per la feina que feia, sinó perquè ens va conquerir. Certament, la domesticació del gos no té res a veure amb la del gat, i les diferències d’espècie fa que no puguem entendre que molts cops als gats se’ls tracti com a gossos.

L’Abigail Tucker tracta un munt de temes molt interessants, com les necessitats alimentaries del gat, la toxoplasmosi, l’agressivitat redirigida o la cistitis idiopàtica felina. Definitivament molt recomanable per tots aquells que voleu saber més del “lleó que teniu en el sofà”.

“Pero la historia del gato doméstico también habla de la maravilla de la vida, y de la constante capacidad de la naturaleza para sorprendernos. Nos ofrece la oportunidad de dejar de lado nuestro egoísmo y echar un vistazo más claro a una criatura que tendemos a mimar y a tratar con condescendencia, pero cuyos horizontes se extienden mucho más allá de nuestros salones y cajones de arena. Un gato doméstico no es en realidad un bebé peludo, sino algo mucho más extraordinario: un diminuto conquistador con todo el planeta a sus pies”. Abigail Tucker.

Aliments saludables: Plàtan

El plàtan: és una gran llaminadura, ja que, en general, agrada molt als gossos, i és molt beneficiós per la seva salut. Conté potassi, que evita que els ossos es debilitin assegurant la quantitat necessària de calci; a més, els fructooligosacàrits del plàtan serveixen com a prebiòtics naturals prevenint les infeccions intestinals i permetent la correcta absorció de nutrients. Una altra propietat és que és alt en vitamina B6, que funciona com antiinflamatori i ajuda a prevenir malalties cardiovasculars; en vitamina C, que ajuda a reforçar el sistema immunològic, i en magnesi, que ajuda a regular la pressió.

 

Qualsevol canvi en la dieta del teu gos hauria de ser supervisat pel vostre veterinari de confiança.