Sabies què…

Sabies què els gats poden saludar-se tocant-se els musells?  Saludar-se d’aquesta manera és inusual perquè els posa en una posició molt vulnerable, per això és més freqüent veure-ho entre gats que es coneixen i tenen bona relació. Els ajuda a obtenir més informació sobre cóm està l’altre gat.

Estrés, Ansiedad y Agresividad en Perros

Estrés, Ansiedad y Agresividad en Perros

Anders Hallgren – Editorial: Edogtorial

Un llibre molt recomanable per poder entendre com es desencadena l’estrès a nivell fisiològic, quins efectes té sobre la salut, cóm poder reconèixer les senyals que ens adverteixen sobre l’estrès i què podem fer per ajudar al nostre gos en aquestes situacions. També ens ajuda a entendre la importància i la participació de l’estrès en els diversos problemes de conducta del nostre gos, cóm l’estrès els fa més impacients, amb menys capacitat de concentració i amb més tendència a l’angoixa i l’agressivitat.

“Un perro no puede concentrarse en resolver una tarea o aprender algo si se siente mal por cualquier razón, aunque solo sea por un perro desconocido que se acerca demasiado.” Anders Hallgren

Herba mora (Solanum nigrum)

Herba mora (Solanum nigrum)

La atropina i la solanina presents en la fruita i les fulles afecten al sistema nerviós produint vòmits, diarrea, dilatació pupil·lar, atàxia, debilitat i somnolència.

Sabies què…

Sabies què els gossos tenen sentit del temps? Coneixen la diferència entre una hora i cinc hores, i també poden predir esdeveniments futurs, com ara els horaris habituals de passeig. Per això una bona rutina disminueix el nivell d’estrès. 

Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Sin Palabras. Guía para entrenar a perros sordos

Barry Eaton – Editorial: Dogalia

La sordesa en gossos no és un fet tan excepcional, cada any neixen molts gossos sords que viuen amb famílies. Per aquestes famílies, la sordesa del seu gos representa un important repte per poder-se comunicar correctament.

El primer que hem de tenir en compte és que un gos sord continua sent un gos. Un gos amb les mateixes necessitats de socialització, d’exploració, d’interacció que un altre, únicament necessita que li expliquem algunes coses d’una manera diferent, ja que no ens pot sentir. El Barry Eaton ens dona les claus per poder superar aquesta barrera.

Si no teniu un gos sord també és recomanable, ja que aquest llibre parla sobre la importància de les senyals visuals i de la nostra comunicació corporal amb el gos, uns aspectes importantíssims per millorar la comunicació tant si el gos es sord o no.

“El lenguaje corporal también juega un papel importante en la comunicación con tu perro. Ponerse en cuclillas abriendo los brazos es una señal de bienvenida para el cachorro. En cambio, proyectar el propio cuerpo por encima del cachorro constituye una amenaza. De modo que cuida la correspondencia entre la postura corporal y la expresión facial. Por ejemplo, si proyectas tu cuerpo por encima del suyo y al mismo tiempo sonríes puedes darle señales de conflicto entre sí.”

Barry Eaton

Heura (Hedera helix)

Heura (Hedera helix)

La saponina present en les fulles i els fruits és tòxica i produeix vòmits i diarrees greus, i en alguns casos espasmes musculars i fins i tot paràlisi.

Sabies què…

Sabies què els gats poden saludar amb un pestanyeig? Pestanyejar lentament indica que és conscient de la teva presencia, no necessita que l’abracis ni que el facis el petó, amb el pestanyeig ja és suficient.

Gatos felices, dueños felices

Gatos felices, dueños felices. Cómo entender y solucionar los problemas de conducta felinos.

Santiago García Caraballo – Editorial: Ateles

Un curt, interessantíssim i complert manual per saber com és un gat, per què es comporta com ho fa i poder ajudar-lo quan té algun problema de conducta. Podria considerar-se de “lectura obligada” per a qualsevol persona que comparteixi la seva vida i la seva llar amb un gat.

No és el primer cop que recomanem un llibre del Santiago García Caraballo, i ho tornarem a fer, i es que val la pena seguir els consells d’aquest veterinari especialitzat en gats.

“Este libro nace con la intención de explicar de forma comprensible que el estrés es la principal causa de los trastornos de conducta en los gatos; además analizaremos por qué los felinos se estresan con facilidad; por qué a veces pueden surgir problemas de convivencia entre nosotros y nuestros gatos provocados por la aparición de conductas molestas en estos animales y cómo, una vez entendido por qué hacen ciertas coses, podemos intentar solucionarlas, para que el hecho de tener en casa un animal tan agradable como el gato no se convierta en una Fuente de disgustos y preocupaciones”.

Santiago García Caraballo