Com hidratar al nostre gos

Durant aquests dies de calor és important saber com prevenir la deshidratació en els nostres gossos. La hidratació no consisteix, com molts pensen, en llençar una galleda d’aigua a sobre del gos a ple sol, de fet si fem això incrementem la sensació de calor per la ràpida evaporació de l’aigua i l’efecte “sauna”.

La hidratació és tant externa com interna. En quant a la hidratació externa hem de tenir cura en mullar totes aquelles parts que no tenen tan de pèl i estan situades a la part de sota, és a dir, coll, aixelles, panxa i engonals; ho hem de fer amb aigua dolça, mai la salada de la platja. Si portem al nostre gos a alguna de les platges habilitades per a gossos, després haurem de tenir la precaució de treure-li tota la sal amb una bona dutxa. En quant a la hidratació interna, hem de procurar que begui tota l’aigua fresca (no freda ni gelada) necessària, sense forçar-lo.

A més de la hidratació, és important que tinguem en compte mantenir al nostre gos lluny de la calor intensa, així doncs el passeig llarg el farem quan el sol no piqui, a partir de les set de la tarda, i sempre portant una ampolla d’aigua a sobre; durant la resta del dia, les sortides obligatòries per fer pipi han de ser molt curtes i procurant la màxima ombra. A casa procureu que tingui accés total a aigua fresca i neta i mantingueu-lo a l’ombra, no jugueu ni feu exercici amb el gos a ple sol al jardí de casa.

Vigileu sempre els signes que us podrien alertar d’una deshidratació, com genives seques, pèrdua d’elasticitat en la pell, debilitat i letargia. Si veieu aquests signes, porteu immediatament al gos al veterinari per valorar la gravetat i realitzar el tractament oportú. Tot i que tots els gossos poden estar en risc, tingueu màxima cura dels cadells, ancians, diabètics i gosses prenyades.

Si nosaltres tenim calor, si suem la cansalada, busquem l’ombra i bevem begudes fresquetes, els gossos també estan que no s’aguanten. Procurem que gaudeixin, igual que nosaltres, d’un bon i saludable estiu.

Altres lectures que et poden interessar: